18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Špagety "aglio olio"

Název Množství a jednotka
česnek 5 stroužků
špagety 350 g
olivový olej 3 lžíce
sůl
parmezán

večeře
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody dávám tři lžičky soli. Mezitím si oloupeme česnek, utřeme jej nebo prolisujeme. Uvařené špagety scedíme. Na hlubší pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, vhodíme utřený česnek, promícháme, přidáme scezené těstoviny a dobře promícháme. Podáváme posypané strouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...